Dames 2 is dit seizoen goed begonnen. Half augustus is het team begonnen met trainen en op 5 september stond de eerste bekerwedstrijd gepland: uit tegen Ruwaard VR1.

Na een lange tijd geen wedstrijden meer te hebben gevoetbald, was bij sommige speelsters de spanning voelbaar. Uiteindelijk bleek die spanning niet nodig, met de rust stonden we met 0-3 voor en de wedstrijden eindigde in 0-6. Ruwaard VR1 is geen enkel moment gevaarlijk geweest. Karlijn kon na deze wedstrijden maar liefst drie doelpunten op haar naam schrijven en ook Demi, Jessie en Jara hadden gescoord. Een goed begin!

De tweede bekerwedstrijd werd gespeeld in de avond op 14 september: thuis tegen Maaskantse Boys (MKB) VR1. Deze wedstrijd was met recht een derby te noemen. Weer was de spanning voelbaar bij enkele speelsters. Het was namelijk niet vaak gelukt om punten te pakken tegen deze club. Het eerste kwartier ging daarom ook niet goed, waaruit MKB de 0-1 maakte. Daarna herpakte we onszelf en konden we voor de rust nog de 1-1 maken. Weer nam Karlijn dit doelpunt voor haar rekening. De tweede helft was zwaar. MKB kreeg veel kansen, maar het lukte ze niet om deze af te maken. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd, het stond nog steeds 1-1, haalde een speelster van MKB een speelster van NLC’03 onderuit in de 16 meter: Penalty! Jessie was erg enthousiast en wilde deze kans maar al te graag benutten, waardoor ze even vergeten was om op het fluitje van de scheidsrechter te wachten. Penalty was raak, maar moest opnieuw. Jessie liet zich niet kennen en schoot de tweede keer de penalty nog mooier binnen: 2-1! Nu was het tegenhouden en uitspelen. Eindstand: 2-1. Aangezien Herpinia VR1 zich had teruggetrokken uit de bekercompetitie, betekende dit dat wij als eerste zouden eindigen. Een echte teamprestatie!

Op donderdagavond 16 september stond er nog een oefenwedstrijd gepland tegen Mosa’14. Ook deze wedstrijd werd weer gewonnen met een groot aantal doelpunten. De wedstrijd eindigde in 1-8. Demi kon vijf doelpunten bijschrijven. En ook Doris en Steffie konden beide een doelpunt meepikken. Daarnaast maakte Mosa’14 nog een eigen doelpunt.

Zondag 26 september staat de eerste competitiewedstrijd gepland tegen Nulandia VR2. Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten!